Les espècies a l’Índia a Idea’t 2014 a Manlleu

ideat-2014

ALBERGÍNIES CUINADES AMB GARAM MASSALA

alberginies

  • 2 cullerades d’oli de mostassa
  • +
  • 1 cullerada de comí llavor
  • 2 cebes mitjanes pelades i picades i quan estiguin transparents
  • +
  • 2 dents d’all, pelats i picats
  • 5 cm de rizoma de gingebre, pelt i picat
  • +
  • 1 cullerada de pebre vermell picant i en pols
  • +
  • 1 pebrot verd, sense llavors i picat
  • 3 tomàquets madurs, pelats i picats
  • 3 minuts
  • +
  • 1 cullerada de cúrcuma en pols
  • 1 cullerada de llavor de celiandre en pols
  • 7 minuts
  • +
  • 2 albergínies mitjanes escalivades
  • Sal al gust
  • 3 minuts
  • Fulles de celiandre fresc per decorar

ARRÒS AMB CÚRCUMA I PANSES

  • 500 g arròs basmati
  • 3/4 l aigua
  • 1cullerada de cúrcuma
  • 100 ml d’aigua
  • 50 g panses grogues i negres
  • 50 g mantega clarificada
  • Clau, gingebre, cúrcuma, canyella

Renteu l’arròs en aigua freda i cobrir-lo amb aigua uns 15 minuts.Poseu-lo en una olla i afegiu l’aigua i després  la cullerada plena de cúrcuma dissolta en 100 ml d’aigua i feu-lo coure tapat, a foc fort i quan comenci a bullir, feu-ho coure a foc lent 10 minuts, deixeu-lo tapat i reposar 15 minuts.

En una paella desfeu la mantega clarificada i fregiu, uns segons, les espècies, afegiu les panses rentades i deixeu-les inflar. Retireu del foc i afegiu per sobre de l’arròs.

POLLASTRE TANDOORI

  • Per 1 pollastre a octaus
  • 150 g de iogurt barrejar amb
  • 1 culleretad’allen pols
  • 1 culleretade celiandre
  • 1 cullereta de comí mòlt
  • 1 culleretade nou moscada
  • 2 culleretes de pebre vermelldolç
  • 1/2 culleretade pebrenegre
  • 1/4 cullereta decúrcuma
  • 1/4 cullereta de pebre
  • 1/4 cullereta de gingebre
  • 1/6 cullereta de claus d’espècia
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades d’oli  vegetal

Poseu el pollastre i deixeu-lo 6 hores, després el coeu al forn o planxa

I una que no hem fet, però teníem les especies en un plat i us les he ensenyat

XAI KORMA

Torreu en una paella seca els ingredients

  • 1 cullerada de llavors de sèsam blanc
  • 1 cullerada de llavors de rosella blanca
  • 50 g d’ametlles pelades
  • 2 xilis verds frescos, en rodanxes
  • 6 grans d’all, a rodanxes
  • 1 tros de gingebre fresc 5 cm de llarg, en rodanxes
  • 1 ceba, finament picada

Posar en un morter fins a obtenir una pasta fina.

Escalfar el guee o l’oli en una paella.

  • 10 les beines de cardamom negra
  • ½ cullereta de canyella
  • 3 o 4 clau d’olor

Fregiu a foc mitjà fins el clau s’infli i afegiu

  • el xai tallat a daus
  • 1/2 culleradeta de comí
  • 1/2 culleradeta de celiandre
  • i la massa preparada i picada anteriorment
  • salpebrar, afegir una mica de aigua i coure fins carn cuita i afegiu 200 g iogurt, deixeu-ho coure uns 5 minuts i retireu del foc.

m’agradat compartir amb vosaltres la clase!! fins la propera

 Iideat-2-2014

 

 

One response to “Les espècies a l’Índia a Idea’t 2014 a Manlleu

  1. Ms Núria Bàguena,
    Muy interesante y muy didáctica la exposición.
    Mil gracias!!!
    Yolanda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s